Skip to main content

CHUTNEY RESTAURANT SECT 8 PETALING JAYA

Chicken Tikka Masala
Dun Chicken Briyani
Salmon Tikka
 Pictures taken by Sidney

Hello semua !! mentang-mentang kita dan nak start puasa , saya asyik story pasal makanan jer kan.....bukan apa saya nih suka share info dan pengalaman saya dengan korang semua. Manalah tahu kan you all happend to be in Petaling Jaya area so boleh lah dine di Chutneys restoran. 

Chutney's restoran adalah restoran yang menyajikan masakan original India Utara. Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan adalah buatan sendiri. Hiasan dalaman restoran sangat cosy dan damai sedap mata memandang. Saya order menu seperti gambar di atas dan rasa nya memang yummy terbaik kira saya boleh kasik 3 *** memang sedap dan lazat harga pun berpatutan, rugi kalau tak try.....:-D

Selain itu Chutney's juga menyediakan perkhidmatan katering untuk birthday party, weeding , office event or any occasion just call them to make your booking. Salim adalah ketua Chef dari Calcutta yang bertanggungjawab untuk memastikan hidangan dan menu yang disediakan up to their standard. Lassi, Kebab, Tikka, Tandoori, Masala, Vendaloo, beriani dan Roti adalah menu popular yang kerap diorder oleh pelanggan mereka. 

Highly recommendation, you all should come and try the food. Tambahan pula next Monday kita akan start mengerjakan ibadah puasa so maybe you can mark Chutneys as one of your list untuk berbuka puasa bersama orang yang tersayang. So setakat ini sahaja celoteh dari saya buat masa ini....kita akan berjumpa lagi dengan another restoran di sekitar Lembah Klang.




Lot 1, Jalan 8/1E, Section 8, 
46050 Petaling Jaya, Selangor. 
Tel: 6-03-79547727 

Comments

Mas Light said…
Chicken Tikka Masala looks delicious, berliur oh.
Unknown said…
Massy itu baru kau tengok ja belum lagi rasanya....silap haribulan melakat terus di restoran tu...hehehe.
nurmisnan said…
SubhanAllah.. nampak sedap sis
lama tidak dapat mkn chicken tikka masalah
selepas di Afrika... Kat Msia susah nak
cari yg betul2 superb... thanks..
balik Msia blh cuba tempat nih...

kita berdua giler indian food... hu3
Unknown said…
Nur Misnan Malaysia kaya dengan makanan.....cepat² balik hehehehe.....

Popular posts from this blog

RUMAH RAKIT TO' WAN KG TELUK NIPAH, PULAU INDAH

Di bawah jenama Rumah Rakit To' Wan yang berada di jeti pengkalan nelayan Kampung Teluk Nipah Pulau Indah, pemilik mempunyai 3 buah unit rumah rakit yang beroperasi. Jom kami kongsi kan dengan anda maklumat Rumah Rakit To' Wan yang pertama iaitu Rakit Ania. RAKIT ANIA Rakit Ania merupakan rumah rakit pertama yang dibina dan beroperasi hingga sekarang. Kapasiti muatan bermula 10 hingga  15 orang pemancing pada satu sesi. Terdapat dua pakej yang ditawarkan kepada para pemancing. Pakej A kadar sewa yang dikenakan adalah sebanyak RM300 untuk satu rakit dan ianya adalah pakej privasi di mana tidak akan bercampur dengan pemancing lain dan hanya available pada hujung minggu hari Sabtu & Ahad.  Manakala pakej B hanya available pada hari biasa bermula Isnin hingga jumaat. Kadar sewa yang dikenakan adalah RM30/rakit. Pakej ini anda akan bercampur dengan pemancing lain dengan erti kata lain tiada privasi.  BILIK TIDUR / ISTIREHAT Rakit Ania dilengkapi dengan kemudaha

ZYRA ROXX : FOLLOWER DATANG BERTUBI-TUBI

Banner This is part of my contribution to my blogger friend ! Syarat utama : a) Buat entry bertajuk ' Zyraroxx : Follower datang bertubi-tubi ' b) Letak banner diatas pada entry korang c) Letak bilangan Follower korang masa sebelum join segmen nie d) Letak link entry korang bawah entry  INI e) Follow blog  Zyraroxx  dan buah hatinya  Shawn f) Like Page beliau di  SINI g) Jemput follow dan terjah semua blogger yang join di  SINI Jumlah follower My Littlewing sebelum join segmen nie : 269 Tarikh tutup : 30/9/2012 Tag : hasnulyakin.blogspot.com http://syarliz.blogspot.com dianateo-dt.blogspot.com www.meitzeu.com cutebun.blogspot.com P/S Let's support each other !

PERHENTIAN ISLAND VACATION TRIP 2011

Salam|Namastee|Good Day| It's been 1 week I have leaved Perhentian Island............I extremely missing the island, missing the blue sandy water and the wonderful memories with wonderful people around me.....:-( I wish I can go back again perhaps next year. Anyway to my dearest Zaffira here I come to share my Perhentian Island trip plus wonderful pictures for you to see. I went to Perhentian Island in Terengganu on 14 - 16 May 2011, 2D2N within budget RM420 all in. We leaved KL on Saturday night (13th May) at 10.30 pm from KL Sentral by AGAG Tour & Travel bus (chartered). The journey roughly 7 to 8 hours to reach to Kuala Besut Jetty in Terangganu. Due to some technical problem during the journey we delay 2 hours and end up we reached Kuala Besut jetty at 9.30 am in the morning instead of 6 am (this is the correct estimated time we supposed to be there ) anyway that is not the big issue as long as we reach safely to our destinations. We had our morning