Skip to main content

NIPAH RESORT @ LABUK BAY PROBOSCIS MONKEY SANCTUARY

Best kept secret in Borneo....

Chalets
Lodge Entrance

Mangrove path walk

Family Room
Nipah Resort surrounded by nature with mangrove paths, it is a re-treat place to get away from busy lodges, resorts and city. Nipah Resort is the only accommodation near to Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary.

The view from each private chalet balcony and dorm rooms are over-looking to a very pure serenity of a low land forest. It is like being part of a scene from National Geographic  rainforest.

Dormitory ~ double decker bed
Dormitory toilet
River-cruise
Within a minutes of walking distance to the primates and wild orchids around the lodge, wild birds watching like oriental pied hornbill, fire-flies at night lika a Christmas tree lighting. It is just simply an amazing experience not to be missed in Borneo ! 

Nipah Resort Facilities :-

* Enjoy FREE transfer to Labuk Bay Proboscis
* FREE breakfas
* Male common hot showers separate toilets
* Female spacious shared hot showers & toilets
* Quality toilets and shower for chalets
* Dormitory fan single and double decker bed
* 8 Chalet air-conditioned with private veranda
* Satelite cable TV Lounge room
* Spacious restaurant set in a lowland forest, pool table and live sports channel

Activities :

* Visit proboscis monkey sanctuary
* Jungle trekking (low land forest)
* Night walk (fireflies)
* Local village visit / River-cruise ( visit Semawang community)
* Bird-watching
* Meeting & Annual dinner events

Nipah Resort Promotion Rate 

Dorm               from RM28 per pax

Chalet             from RM180 per room


For further information or reservation please contact :

Tel : (6) 089-672177, 674880, 674133, 671745 ( 088-317316 Kota Kinabalu)
Fax : (6) 089-672136
Mobile : 019-8534098, 012-8188696
Email : labukbay@proboscic.cc / seanvui@hotmail.com
     

Comments

Azizan Zolkipli said…
menarik ni ! datang melawat sini, boleh cuba rivercruise & tengok proboscis monkey tu.

dorm pun boleh tahan murah, RM 28/pax.
terima kasih atas perkongsian info ni ...
Simple Person said…
Looks ver clean n nice...
Meitzeu said…
Very clean and neat. :)

Nature is the word.

mt
Unknown said…
Hi Azizan memang sangat menarik di samping dapat melihat proboscis monkey dalam masa yang sama dapat mempelajari cara hidup kaum Semawang.
Unknown said…
It is clean you should go and experience yourself.
Unknown said…
I loved nature very much.
Unknown said…
Hello,
I came across your website and found it very enjoyable. I just had a couple of questions so if you could e-mail me back that would be great!
Unknown said…
Hello to and thanks.
bestnye room dia.. view dia pulak sejuk je mata memandang hijau je.. tapi tak banyak ulat kan sis? hehe.. (aida seorang yang penakut dengan serangga)
Unknown said…
Rasanya takde ulat kalau nyamuk banyak al-maklum dalam hutan kan...
Anonymous said…
nice place..bersih je nmpak..
Unknown said…
Nipah Lodge nih memang bersih dan nyaman...
huhu.. tapi serius sis memang best tempat dia mesti nyaman je..

Popular posts from this blog

RUMAH RAKIT TO' WAN KG TELUK NIPAH, PULAU INDAH

Di bawah jenama Rumah Rakit To' Wan yang berada di jeti pengkalan nelayan Kampung Teluk Nipah Pulau Indah, pemilik mempunyai 3 buah unit rumah rakit yang beroperasi. Jom kami kongsi kan dengan anda maklumat Rumah Rakit To' Wan yang pertama iaitu Rakit Ania. RAKIT ANIA Rakit Ania merupakan rumah rakit pertama yang dibina dan beroperasi hingga sekarang. Kapasiti muatan bermula 10 hingga  15 orang pemancing pada satu sesi. Terdapat dua pakej yang ditawarkan kepada para pemancing. Pakej A kadar sewa yang dikenakan adalah sebanyak RM300 untuk satu rakit dan ianya adalah pakej privasi di mana tidak akan bercampur dengan pemancing lain dan hanya available pada hujung minggu hari Sabtu & Ahad.  Manakala pakej B hanya available pada hari biasa bermula Isnin hingga jumaat. Kadar sewa yang dikenakan adalah RM30/rakit. Pakej ini anda akan bercampur dengan pemancing lain dengan erti kata lain tiada privasi.  BILIK TIDUR / ISTIREHAT Rakit Ania dilengkapi dengan kemudaha

ZYRA ROXX : FOLLOWER DATANG BERTUBI-TUBI

Banner This is part of my contribution to my blogger friend ! Syarat utama : a) Buat entry bertajuk ' Zyraroxx : Follower datang bertubi-tubi ' b) Letak banner diatas pada entry korang c) Letak bilangan Follower korang masa sebelum join segmen nie d) Letak link entry korang bawah entry  INI e) Follow blog  Zyraroxx  dan buah hatinya  Shawn f) Like Page beliau di  SINI g) Jemput follow dan terjah semua blogger yang join di  SINI Jumlah follower My Littlewing sebelum join segmen nie : 269 Tarikh tutup : 30/9/2012 Tag : hasnulyakin.blogspot.com http://syarliz.blogspot.com dianateo-dt.blogspot.com www.meitzeu.com cutebun.blogspot.com P/S Let's support each other !

MOST FAMOUS YOUNG MALAYSIA BLOGGERS

Do check it out their websites and find out yourself who are this people and how they became top ! 1. Lyssa Faizureen (  http://www.lyssasecret.com/  ) - 51,519 followers 2. Fatin Liyana (  http://honeykoyuki.blogspot.com/  ) -42,476 followers 3. Hanis Zalikha (  http://inibelogsaya.blogspot.com/  ) -38,472 followers 4. Maria Elena (  http://peliks.blogspot.com/  ) -30,849 followers 5. Zack Zukhairi (  http://zackzukhairi.blogspot.com/  ) -26,343 followers 6. Cik epal (  http://cikepal06.blogspot.com/  ) - 26,297 followers 7. Irine Nadia Marcello (  http://irinenadia.blogspot.com/  ) -24,952 followers 8. Elia (  http://jejariruncing.blogspot.com/  ) -24,111 followers 9. Yuyu Zulaikha (  http://kupukupukecik.blogspot.com  ) - 19,039 followers Next chapter I will furnish you more websites and blogger link for you to explore and  blog sphere. CHeers and happy weekend.