Skip to main content

KENABOI ADVENTURE RACE 2014Starting and Ending point

The race begin
KAR sudah pun memasuki tahun ketiga pada 2014 yang dianjurkan oleh Pejabat Daerah Jelebu, Negeri Sembilan dengan kerjasama Lembaga Pelancongan Negeri Sembilan dan dikelolakan oleh Kenaboi Adventure Enterprise. Kali pertama penganjuran adalah pada  27 Mei 2012 dan kali ke-dua adalah pada tahun 2013. 

Kedua-dua penganjuran acara pada dua tahun yang lepas telah dijayakan dengan cemerlang dan mendapat sambutan yang sangat menggalakkan dari segi penyertaan peserta. Pada tahun 2012 seramai 60 pasukan iaitu 120 orang yang terdiri dari pelbagai latar belakang termasuk beberapa pasukan daripada luar negara seperti Singapura, Taiwan, Hong Kong dan juga Filipina. Tidak kurang juga hebatnya peserta tempatan juga terdiri daripada peserta yang datang dari pelbagai negeri termasuk pasukan dari angkatan keselamatan negara dan para pelajar institut pengajian tinggi dan swasta.2013 pula terdapat sedikit peningkatan yang sangat ketara di mana seramai 90 pasukan iaitu 180 orang telah menyertai acara ini yang turut disertai peserta luar negara seperti Nigeria, England dan Singapura. 

Manakala pada tahun 2014 pula, jumlah penyertaan peserta meningkat lagi kepada 249 pasukan iaitu 498 orang. 163 pasukan Kategori Terbuka  dan 86 pasukan lagi dalam Kategori IPT. Penyertaan adalah termasuk daripada negara luar seperti England, Kenya, Nigeria, Brunei, Indonesia, Thailand dan Singapura. 

Berikut adalah keputusan dan pemenang KAR 2014  :

Kategori Terbuka 

Pemenang                                     Nama Pasukan

Pertama                                         S.KA RUNNER 
Ke-2                                              SUKAN LASAK ATM
Ke-3                                             DE RUNNER
Ke-4                                              THAI RUNNER
Ke-5                                             MAN & IRA
Ke-6                                             ATM SKY RUNNER
Ke-7                                             BUFF CORE ZONE
Ke-8                                             S.O.S ROMEO BETA
Ke-9                                             SALOMON SUUNTO
Ke-10                                           PELEPAH ADVENTURE


Kategori IPT

Pemenang                                 Nama Pasukan

Pertama                                         UPSI MIX
Ke-2                                              UPNM ALI 13
Ke-3                                             VICTORY KRESMA
Ke-4                                             UPNM ALI 6
Ke-5                                             THUNDER HAWKS
Ke-6                                             HRC 1
Ke-7                                             RUDERN
Ke-8                                             SPARKLE UNICORN
Ke-9                                             KRESMA RUNNING NERDS
Ke-10                                          NUR KASIH


Ketiga-tiga penganjuran acara tersebut telah berlangsung dengan lancar dan cemerlang serta mendapat maklum balas yang sangat positif daripada semua pihak terutamanya para peserta yang telah mengambil bahagian. Semoga KAR 2015 akan lagi ramai penyertaan daripada negara luar dan juga tempatan. Akhir kata terimas kasih diucapkan kepada semua pihak yang terlibat dalam penganjuran KAR ini terutama Pejabat Daerah Jelebu, Lembaga Pelancongan Negeri Sembilan, para penaja Red Bull, Majalah Ujang, Petronas, Teva, MOY dan lain-lain. 


Teks disediakan oleh : Tom Kenaboi Adventure 
Olahan Teks            : Tina Arenas
Sumber Gambar       : Tom Kenaboi Adventure
·           
·      
·      

Comments

Popular posts from this blog

RUMAH RAKIT TO' WAN KG TELUK NIPAH, PULAU INDAH

Di bawah jenama Rumah Rakit To' Wan yang berada di jeti pengkalan nelayan Kampung Teluk Nipah Pulau Indah, pemilik mempunyai 3 buah unit rumah rakit yang beroperasi. Jom kami kongsi kan dengan anda maklumat Rumah Rakit To' Wan yang pertama iaitu Rakit Ania. RAKIT ANIA Rakit Ania merupakan rumah rakit pertama yang dibina dan beroperasi hingga sekarang. Kapasiti muatan bermula 10 hingga  15 orang pemancing pada satu sesi. Terdapat dua pakej yang ditawarkan kepada para pemancing. Pakej A kadar sewa yang dikenakan adalah sebanyak RM300 untuk satu rakit dan ianya adalah pakej privasi di mana tidak akan bercampur dengan pemancing lain dan hanya available pada hujung minggu hari Sabtu & Ahad.  Manakala pakej B hanya available pada hari biasa bermula Isnin hingga jumaat. Kadar sewa yang dikenakan adalah RM30/rakit. Pakej ini anda akan bercampur dengan pemancing lain dengan erti kata lain tiada privasi.  BILIK TIDUR / ISTIREHAT Rakit Ania dilengkapi dengan kemudaha

ZYRA ROXX : FOLLOWER DATANG BERTUBI-TUBI

Banner This is part of my contribution to my blogger friend ! Syarat utama : a) Buat entry bertajuk ' Zyraroxx : Follower datang bertubi-tubi ' b) Letak banner diatas pada entry korang c) Letak bilangan Follower korang masa sebelum join segmen nie d) Letak link entry korang bawah entry  INI e) Follow blog  Zyraroxx  dan buah hatinya  Shawn f) Like Page beliau di  SINI g) Jemput follow dan terjah semua blogger yang join di  SINI Jumlah follower My Littlewing sebelum join segmen nie : 269 Tarikh tutup : 30/9/2012 Tag : hasnulyakin.blogspot.com http://syarliz.blogspot.com dianateo-dt.blogspot.com www.meitzeu.com cutebun.blogspot.com P/S Let's support each other !

MOST FAMOUS YOUNG MALAYSIA BLOGGERS

Do check it out their websites and find out yourself who are this people and how they became top ! 1. Lyssa Faizureen (  http://www.lyssasecret.com/  ) - 51,519 followers 2. Fatin Liyana (  http://honeykoyuki.blogspot.com/  ) -42,476 followers 3. Hanis Zalikha (  http://inibelogsaya.blogspot.com/  ) -38,472 followers 4. Maria Elena (  http://peliks.blogspot.com/  ) -30,849 followers 5. Zack Zukhairi (  http://zackzukhairi.blogspot.com/  ) -26,343 followers 6. Cik epal (  http://cikepal06.blogspot.com/  ) - 26,297 followers 7. Irine Nadia Marcello (  http://irinenadia.blogspot.com/  ) -24,952 followers 8. Elia (  http://jejariruncing.blogspot.com/  ) -24,111 followers 9. Yuyu Zulaikha (  http://kupukupukecik.blogspot.com  ) - 19,039 followers Next chapter I will furnish you more websites and blogger link for you to explore and  blog sphere. CHeers and happy weekend.