Skip to main content

PROMOSI MAGIC OF THE NIGHT 2015 & FLORIA DIRAJA 2015 BERSAMA KL HOP-ON HOP-OFF (HOHO) DI SEREMBAN
Tourism Malaysia dengan usahasama  Syarikat Elang Wah Sdn Bhd buat julung kalinya telah membawa bas dua tingkat KL Hop-on Hop-Off (HOHO) ke Negeri Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur bersempena dengan acara “Magic of The Night (MOTN)” yang berlangsung dari 28 Mei hingga 31 Mei 2015.
Jelajah ini diadakan sebagai salah satu langkah Tourism Malaysia mempromosikan acara MOTN pada tahun ini.  Bandar Seremban menjadi lokasi persinggahan jelajah ini pada 25 Mei 2015 selepas Bandaraya Melaka. Kompleks Jabatan Kesenian dan Kebudayaan Malaysia Negeri Sembilan (JKKNNS), Palm Mall Seremban, dan Kompleks Beli Belah Terminal 1 Seremban merupakan hentian bagi jelajah ini.

Kuiz-kuiz pelancongan dan tarian kebudayaan turut dipersembahkan di setiap hentian bagi menarik minat orang ramai dalam memeriahkan program promosi ini. Media-media tempatan turut diberi peluang merasai keunikan bas KLHOHO ini. Turut hadir, Encik Zaidi Kassim (Pengarah Tourism Malaysia Negeri Sembilan), Encik Hishamuddin Mustafa (Timbalan Pengarah Bahagian Pemasaran Domestik Tourism Malaysia) dan Encik Muhammad Aiza Zamrose (Pengarah Pejabat Kementerian Pelancongan Malaysia, Negeri Sembilan). 
 
Jelajah promosi ini bukan sekadar mempromosikan Magic Of The Night sahaja, malah Tourism Malaysia Negeri Sembilan turut mengambil peluang mempromosikan Festival Pantai Port Dickson 2015 anjuran Lembaga Pelancongan Negeri Sembilan (LPNS) yang akan berlangsung pada 4-7 Jun 2015 di Pantai Saujana Port Dickson. Sebanyak 28 acara telah dirancang bagi memeriahkan festival tersebut. Maklumat lanjut bagi acara ini boleh menghubungi pejabat LPNS di talian 06-7659725/34.
 

Bas KL HOHO yang kini beroperasi di sekitar Kuala Lumpur dan Pulau Pinang akan dibawa khas ke Putrajaya untuk digunakan sebagai bas pengantara bermula dari Putrajaya Sentral melalui kawasan-kawasan perumahan Putrajaya ke tapak acara MOTN bermula dari 28 Mei – 31 Mei 2015. Perkhidmatan ini diberikan secara percuma.

MOTN ini diadakan selama 4 hari berturut-turut bermula 28 Mei hingga 31 Mei 2015 di Marina Putrajaya manakala Floria Diraja Putrajaya 2015 bermula 30 Mei 2015 hingga 7 Jun 2015. Sebanyak 16 bot berhias akan dapat disaksikan oleh para pengunjung pada setiap malam sepanjang Magic Of The Night diadakan. Penyertaan bot kali ini termasuk daripada kesemua negeri di Malaysia serta Perbadanan Putrajaya, Tourism Malaysia dan penampilan istimewa dari salah satu daerah Negara China, Suzhou.

Bagi memeriahkan lagi acara MOTN ini Tourism Malaysia dengan kerjasama 9 Agensi Pelancongan telah membangunkan sebanyak 25 pakej pelancongan bersempena MOTN 2015 dengan harga serendah RM65 (Pelayaran Remang Senja oleh Inter Orient Travel & Tour Sdn Bhd) sehingga RM315.30 (Glorious 1 Magic Of The Night oleh Farhan Travel & Tours Sdn Bhd). Pakej boleh di dapati di Facebook Cuti-cuti 1 Malaysia dan facebook Malaysia Truly Asia.
Majlis Perasmian acara ini telah diadakan pada 29 Mei 2015 (Jumaat) oleh Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia, YB Dato’ Seri Mohamed Nazri Tan Sri Abdul Aziz, manakala Majlis Penutup dan Penyampaian Hadiah akan disempurnakan oleh Menteri Wilayah Persekutuan, YB Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor pada 31 Mei 2015 (Ahad).
Magic of the Night 2015 di Marina Putrajaya bermula jam 5.00 petang hingga 11.00 malam setiap hari. Orang ramai juga dijemput hadir dan masuk adalah percuma. 

Comments

Popular posts from this blog

RUMAH RAKIT TO' WAN KG TELUK NIPAH, PULAU INDAH

Di bawah jenama Rumah Rakit To' Wan yang berada di jeti pengkalan nelayan Kampung Teluk Nipah Pulau Indah, pemilik mempunyai 3 buah unit rumah rakit yang beroperasi. Jom kami kongsi kan dengan anda maklumat Rumah Rakit To' Wan yang pertama iaitu Rakit Ania. RAKIT ANIA Rakit Ania merupakan rumah rakit pertama yang dibina dan beroperasi hingga sekarang. Kapasiti muatan bermula 10 hingga  15 orang pemancing pada satu sesi. Terdapat dua pakej yang ditawarkan kepada para pemancing. Pakej A kadar sewa yang dikenakan adalah sebanyak RM300 untuk satu rakit dan ianya adalah pakej privasi di mana tidak akan bercampur dengan pemancing lain dan hanya available pada hujung minggu hari Sabtu & Ahad.  Manakala pakej B hanya available pada hari biasa bermula Isnin hingga jumaat. Kadar sewa yang dikenakan adalah RM30/rakit. Pakej ini anda akan bercampur dengan pemancing lain dengan erti kata lain tiada privasi.  BILIK TIDUR / ISTIREHAT Rakit Ania dilengkapi dengan kemudaha

ZYRA ROXX : FOLLOWER DATANG BERTUBI-TUBI

Banner This is part of my contribution to my blogger friend ! Syarat utama : a) Buat entry bertajuk ' Zyraroxx : Follower datang bertubi-tubi ' b) Letak banner diatas pada entry korang c) Letak bilangan Follower korang masa sebelum join segmen nie d) Letak link entry korang bawah entry  INI e) Follow blog  Zyraroxx  dan buah hatinya  Shawn f) Like Page beliau di  SINI g) Jemput follow dan terjah semua blogger yang join di  SINI Jumlah follower My Littlewing sebelum join segmen nie : 269 Tarikh tutup : 30/9/2012 Tag : hasnulyakin.blogspot.com http://syarliz.blogspot.com dianateo-dt.blogspot.com www.meitzeu.com cutebun.blogspot.com P/S Let's support each other !

Hari Pembukaan Kolam Pancing Afprow Saujana Utama

Sabtu lepas bersamaan 14 Disember 2019 telah berlangsung hari pembukaan secara rasmi "Kolam Pancing Afprow" kepada orang ramai. Kolam Pancing Afprow terletak di Saujana Utama Sungai Buloh, Selangor.