Skip to main content

HOMESTAY RIZQI SANDAKAN


MAIN ENTRANCE & EXTERIOR FRONT VIEW
HOMESTAY RIZQI SANDAKAN merupakan salah satu homestay pilihan yang terdapat di daerah Sandakan,Sabah. Menurut Puan Rusnidah Pusing yang merupakan pemilik homestay, mengatakan bahawa idea untuk mengusahakan homestay ini timbul kerana mereka mempunyai rumah kedua dan rumah pertama selalu dibiarkan sunyi tanpa ada orang yang menginap. Bertitik tolak daripada itu maka pemilik telah mengambil keputusan agar rumah yang pertama dijadikan sebagai homestay. Pada mulanya hanya dijadikan sebagai pendapatan sampingan sahaja namun disebabkan sambutan yang diterima sangat menggalakkan kini ianya telah menjadi satu perniagaan yang serius.

Seperti yang anda lihat di dalam gambar, Homestay Rizqi Sandakan adalah jenis rumah teres dua tingkat yang berlokasi di Taman Indah Jaya Sandakan. Lokasi homestay ini sangat strategik berdekatan dengan bank,Secret Recipe, Old Town, Big Apple, KFC, Pizza Hut, Rekreasi Club, pasaraya dll. Ruang meletak kenderaan yang sangat luas dianggarkan boleh memuatkan 4 hingga 6 buah kenderaan dalam satu masa juga ada disediakan di sini sebagai satu kemudahan kepada pengunjung yang ingin merancang percutian di Sandakan bersama keluarga. Pihak pengurusan homestay Rizqi Sandakan juga telah memasang pintu pagar secara automatik bagi memudahkan pengunjung yang datang keluar dan masuk tanpa turun untuk membuka pagar sendiri.


PARKING AREA VIEW
BEDROOM
Homestay Rizqi Sandakan mempunyai 3 bilik tidur iaitu bilik utama yang dilengkapi dengan 2 katil bersaiz Queen manakala bilik kedua dan ketiga masing2 dilengkapi dengan 1 katil Queen yang ditambah dengan 2 tilam bersaiz single. Ketiga-tiga bilik tersebut dilengkapi dengan kipas dan penghawa dingin untuk kemudahan dan keselesaan pengunjung sesuai dengan motto mereka "KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI".
DINING & KITCHEN VIEW


Kemudahan lain juga ada disediakan seperti ruang tamu siap dilengkapi dengan penghawa dingin,mesin basuh, peti sejuk, water heater dan Astro. Dan kepada pengunjung yang ingin memasak sendiri peralatan memasak seperti dapur dan BBQ set turut disediakan. Kadar sewa yang dikenakan kepada pengunjung adalah sebanyak RM250 satu malam. Jadi kepada kaki travel terutama dari Semenanjung atau Sarawak kalau bertandang ke Sandakan boleh cuba menginap di Homestay Rizqi Sandakan dan rasakan keunikan serta keramahan orang Sandakan khasnya Sabahan. Untuk membuat tempahan dan sebarang pertanyaan boleh hubungi talian seperti di bawah :

HOMESTAY RIZQI SANDAKAN
Lot A1765, Lorong 61, Batu 4, Fasa 7A
Taman Indah Jaya,90000 Sandakan Sabah
CALL / SMS/ WHATSAPP : 016-8204342 / 014-9447678
Email : qasydah@yahoo.com
FB : HOMESTAY RIZQI SANDAKAN

Comments

Popular posts from this blog

RUMAH RAKIT TO' WAN KG TELUK NIPAH, PULAU INDAH

Di bawah jenama Rumah Rakit To' Wan yang berada di jeti pengkalan nelayan Kampung Teluk Nipah Pulau Indah, pemilik mempunyai 3 buah unit rumah rakit yang beroperasi. Jom kami kongsi kan dengan anda maklumat Rumah Rakit To' Wan yang pertama iaitu Rakit Ania. RAKIT ANIA Rakit Ania merupakan rumah rakit pertama yang dibina dan beroperasi hingga sekarang. Kapasiti muatan bermula 10 hingga  15 orang pemancing pada satu sesi. Terdapat dua pakej yang ditawarkan kepada para pemancing. Pakej A kadar sewa yang dikenakan adalah sebanyak RM300 untuk satu rakit dan ianya adalah pakej privasi di mana tidak akan bercampur dengan pemancing lain dan hanya available pada hujung minggu hari Sabtu & Ahad.  Manakala pakej B hanya available pada hari biasa bermula Isnin hingga jumaat. Kadar sewa yang dikenakan adalah RM30/rakit. Pakej ini anda akan bercampur dengan pemancing lain dengan erti kata lain tiada privasi.  BILIK TIDUR / ISTIREHAT Rakit Ania dilengkapi dengan kemudaha

ZYRA ROXX : FOLLOWER DATANG BERTUBI-TUBI

Banner This is part of my contribution to my blogger friend ! Syarat utama : a) Buat entry bertajuk ' Zyraroxx : Follower datang bertubi-tubi ' b) Letak banner diatas pada entry korang c) Letak bilangan Follower korang masa sebelum join segmen nie d) Letak link entry korang bawah entry  INI e) Follow blog  Zyraroxx  dan buah hatinya  Shawn f) Like Page beliau di  SINI g) Jemput follow dan terjah semua blogger yang join di  SINI Jumlah follower My Littlewing sebelum join segmen nie : 269 Tarikh tutup : 30/9/2012 Tag : hasnulyakin.blogspot.com http://syarliz.blogspot.com dianateo-dt.blogspot.com www.meitzeu.com cutebun.blogspot.com P/S Let's support each other !

MOST FAMOUS YOUNG MALAYSIA BLOGGERS

Do check it out their websites and find out yourself who are this people and how they became top ! 1. Lyssa Faizureen (  http://www.lyssasecret.com/  ) - 51,519 followers 2. Fatin Liyana (  http://honeykoyuki.blogspot.com/  ) -42,476 followers 3. Hanis Zalikha (  http://inibelogsaya.blogspot.com/  ) -38,472 followers 4. Maria Elena (  http://peliks.blogspot.com/  ) -30,849 followers 5. Zack Zukhairi (  http://zackzukhairi.blogspot.com/  ) -26,343 followers 6. Cik epal (  http://cikepal06.blogspot.com/  ) - 26,297 followers 7. Irine Nadia Marcello (  http://irinenadia.blogspot.com/  ) -24,952 followers 8. Elia (  http://jejariruncing.blogspot.com/  ) -24,111 followers 9. Yuyu Zulaikha (  http://kupukupukecik.blogspot.com  ) - 19,039 followers Next chapter I will furnish you more websites and blogger link for you to explore and  blog sphere. CHeers and happy weekend.