Skip to main content

OCEAN PALM SEAVIEW CONDO MELAKA
Sebelum menutup tirai tahun 2015, team kami bercadang untuk menghabiskan cuti di Melaka. Kami memilih untuk menginap di sebuah kondominium yang terletak di batu tiga, Tanjung Kling selama 4H3M iaitu Ocean Palm Seaview Condo. Kondo yang kami duduki betul-betul menghadap laut di ketinggian aras 26. Satu pemandangan indah di mana kami boleh melihat sampan nelayan yang baru pulang dari menangkap ikan dan beberapa kapal korek yang sedang beroperasi menambak laut. 

Kondo kami berada di blok Seaview Tower yang mempunyai 3 bilik tidur di mana setiap bilik dilengkapi penghawa dingin, almari dan katil. Bilik tidur utama mempunyai tandas sendiri manakala 2 unit bilik tidur lain tandas adalah berasingan. Ruang dapur dan ruang tamu masing-masing dilengkapi meja makan dan kemudahan asas seperti televisyen, radio dan penghawa dingin. Balkoni juga dilengkapi dengan meja dan kerusi andaikata ingin bersantai sambil menikmati pemandangan laut dan tiupan angin yang mendamaikan. 

Pemandangan di sebelah blok pula sangat cantik di mana kami dapat melihat kehijauan sawah padi yang terbentang luas sedap mata memandang. Bukan itu sahaja kami pun dapat melihat rumah2 kampung yang masih mengekalkan struktur binaan rumah kayu melayu lama. Walau pun sewa kondo nih agak mahal tapi sangat berbaloi dengan fasiliti yang disediakan serta pemandangan semulajadi di depan mata sangat mengujakan kami. 

Disebabkan kami tidak membawa apa2 bekalan makanan untuk dimasak jadi kami kenalah ke restoran yang berdekatan untuk memenuhkan nafsu makan kami. Berdekatan dengan kondo nih memang ada banyak port2 untuk makan lebih2 lagi yang berdekatan dengan pantai Klebang....sediakan duit je semua jenis makanan ada dijual. Sambil menikmati keindahan sekeliling kami juga megambil kesempatan untuk mandi manda di kolam renang memandangkan air laut kurang sesuai untuk bersiram...

Selebihnya sebelum pulang ke rumah masing3 sempat juga team kami singgah sekejap menjengok Jonker Walk untuk membeli sedikit buah tangan dan cenderamata sebagai kenang-kenangan dan ada juga kami beli untuk diberikan kepada kawan-kawan dan keluarga yang tidak berkesempatan untuk datang bercuti di Melaka bandaraya bersejarah ini. 

Secara keseluruhannya kami boleh simpulkan percutian 4H3M di Ocen Palm Seaview Condo sangat berbaloi dan kami sangat2 rekomen kepada mana2 traveler yang ingin merasai sendiri pengalaman dan yang paling penting menikmati keindahan ciptaan yang maha esa dengan lebih dekat lagi. Di bawah ini adalah no telefon dan alamat lengkap untuk dihubungi sekiranya berhasrat untuk menginap di sana.

Unit 26.06, Seaview Tower
Ocean Palms Condominium
Batang Tiga, Tanjung Kling
Melaka, 76400, Malaysia
Phone: +6012-6887118 (Ms.Two)


Comments

Popular posts from this blog

RUMAH RAKIT TO' WAN KG TELUK NIPAH, PULAU INDAH

Di bawah jenama Rumah Rakit To' Wan yang berada di jeti pengkalan nelayan Kampung Teluk Nipah Pulau Indah, pemilik mempunyai 3 buah unit rumah rakit yang beroperasi. Jom kami kongsi kan dengan anda maklumat Rumah Rakit To' Wan yang pertama iaitu Rakit Ania. RAKIT ANIA Rakit Ania merupakan rumah rakit pertama yang dibina dan beroperasi hingga sekarang. Kapasiti muatan bermula 10 hingga  15 orang pemancing pada satu sesi. Terdapat dua pakej yang ditawarkan kepada para pemancing. Pakej A kadar sewa yang dikenakan adalah sebanyak RM300 untuk satu rakit dan ianya adalah pakej privasi di mana tidak akan bercampur dengan pemancing lain dan hanya available pada hujung minggu hari Sabtu & Ahad.  Manakala pakej B hanya available pada hari biasa bermula Isnin hingga jumaat. Kadar sewa yang dikenakan adalah RM30/rakit. Pakej ini anda akan bercampur dengan pemancing lain dengan erti kata lain tiada privasi.  BILIK TIDUR / ISTIREHAT Rakit Ania dilengkapi dengan kemudaha

ZYRA ROXX : FOLLOWER DATANG BERTUBI-TUBI

Banner This is part of my contribution to my blogger friend ! Syarat utama : a) Buat entry bertajuk ' Zyraroxx : Follower datang bertubi-tubi ' b) Letak banner diatas pada entry korang c) Letak bilangan Follower korang masa sebelum join segmen nie d) Letak link entry korang bawah entry  INI e) Follow blog  Zyraroxx  dan buah hatinya  Shawn f) Like Page beliau di  SINI g) Jemput follow dan terjah semua blogger yang join di  SINI Jumlah follower My Littlewing sebelum join segmen nie : 269 Tarikh tutup : 30/9/2012 Tag : hasnulyakin.blogspot.com http://syarliz.blogspot.com dianateo-dt.blogspot.com www.meitzeu.com cutebun.blogspot.com P/S Let's support each other !

Hari Pembukaan Kolam Pancing Afprow Saujana Utama

Sabtu lepas bersamaan 14 Disember 2019 telah berlangsung hari pembukaan secara rasmi "Kolam Pancing Afprow" kepada orang ramai. Kolam Pancing Afprow terletak di Saujana Utama Sungai Buloh, Selangor.