Skip to main content

CAMERON HIGHLAND BOH TEA CENTRE SUNGAI PALASPusat Teh BOH Sungai Palas Cameron Highland
Satu destinasi yang mesti dikunjungi apabila anda melancong di Cameron Highlands iaitu lawatan ke Sungei Palas dan Boh Tea Gardens. Sungei Palas adalah rumah kepada Pusat Teh BOH yang baru dibina, mempunyai sebuah dewan pameran, cenderahati, kedai teh kedai dan Tea'ria. 

Di Pusat Teh BOH Sungai Palas ini, pengunjung dapat melihat secara langsung bagaimana teh Malaysia yang dibuat menggunakan kaedah pemprosesan tradisional di Kilang Teh. Jangan lupa untuk rancang masa anda untuk melawat ke Tea Garden BOH, taman terbesar di Cameron Highlands, dan nikmati secawan teh tanah tinggi yang segar di kedai teh asal BOH. 

Kilang Teh Boh juga dibuka untuk lawatan. Amat sesuai untuk seisi keluarga yang gemar meneroka dan bersantai, dan tidak mungkin akan mepaskan peluang untuk mengunjugi kedua-dua tempat ini. Untuk mengabadikan kenangan dan momen terindah jangan lupa membawa kamera anda bersama-sama kerana di sekitar taman-taman teh di sini mempunyai beberapa pemandangan yang paling hebat di Cameron Highlands.

Lebih daripada 5000ft atas paras laut, di banjaran gunung utama Malaysia, adalah salah satu tempat pertanian yang paling subur di negara ini: Cameron Highlands digelar 'Green Bowl Malaysia', tanah tinggi yang mempunyai semua sifat-sifat hak tanah pertanian Perdana - suhu yang sederhana, tanah tinggi, hujan yang banyak, masa yang lama cahaya matahari dan tanah saliran yang baik. 

Teh adalah seperti wain; di mana tanaman yang ditanam mempunyai pengaruh besar pada penghasilan akhir. Kebun teh BOH, menjadi keadaan persekitaran yang ideal bagi Cameron Highlands dengan ketepatan operasi jentera, menghasilkan teh dengan ciri-ciri yang luar biasa - terang dan pantas dilengkapi dengan aroma yang menarik.

BOH pek teh sendiri yang dipasarkan di pasaran tempatan dan juga antarabangsa. Hari ini, BOH mempunyai keluasan gabungan terbesar kebun teh di negara ini. Syarikat terus komited kepada legasi yang ditinggalkan oleh JA Russell: untuk menghasilkan teh yang tersendiri demi untuk generasi akan datang.

Waktu perniagaan bermula jam 9.30 pagi - 4.30 petang pada hari Selasa hingga ahad. Manakala pada setiap hari Isnin adalah tutup. Untuk sebarang pertanyaan atau info lanjut boleh hubungi nombot telefon seperti di bawah;

Boh Tea Garden
39200 Ringlet
Cameron Highlands
Tel: 605-493 1324
GPS: 4.449171, 101.422596

Sungei Palas Garden
39100 Brinchang
Tel: 605-496 2096
GPS: 4.521016, 101.401327


"SELAMAT MELANCONG KE CAMERON HIGHLAND"

Comments

Popular posts from this blog

RUMAH RAKIT TO' WAN KG TELUK NIPAH, PULAU INDAH

Di bawah jenama Rumah Rakit To' Wan yang berada di jeti pengkalan nelayan Kampung Teluk Nipah Pulau Indah, pemilik mempunyai 3 buah unit rumah rakit yang beroperasi. Jom kami kongsi kan dengan anda maklumat Rumah Rakit To' Wan yang pertama iaitu Rakit Ania. RAKIT ANIA Rakit Ania merupakan rumah rakit pertama yang dibina dan beroperasi hingga sekarang. Kapasiti muatan bermula 10 hingga  15 orang pemancing pada satu sesi. Terdapat dua pakej yang ditawarkan kepada para pemancing. Pakej A kadar sewa yang dikenakan adalah sebanyak RM300 untuk satu rakit dan ianya adalah pakej privasi di mana tidak akan bercampur dengan pemancing lain dan hanya available pada hujung minggu hari Sabtu & Ahad.  Manakala pakej B hanya available pada hari biasa bermula Isnin hingga jumaat. Kadar sewa yang dikenakan adalah RM30/rakit. Pakej ini anda akan bercampur dengan pemancing lain dengan erti kata lain tiada privasi.  BILIK TIDUR / ISTIREHAT Rakit Ania dilengkapi dengan kemudaha

ZYRA ROXX : FOLLOWER DATANG BERTUBI-TUBI

Banner This is part of my contribution to my blogger friend ! Syarat utama : a) Buat entry bertajuk ' Zyraroxx : Follower datang bertubi-tubi ' b) Letak banner diatas pada entry korang c) Letak bilangan Follower korang masa sebelum join segmen nie d) Letak link entry korang bawah entry  INI e) Follow blog  Zyraroxx  dan buah hatinya  Shawn f) Like Page beliau di  SINI g) Jemput follow dan terjah semua blogger yang join di  SINI Jumlah follower My Littlewing sebelum join segmen nie : 269 Tarikh tutup : 30/9/2012 Tag : hasnulyakin.blogspot.com http://syarliz.blogspot.com dianateo-dt.blogspot.com www.meitzeu.com cutebun.blogspot.com P/S Let's support each other !

MOST FAMOUS YOUNG MALAYSIA BLOGGERS

Do check it out their websites and find out yourself who are this people and how they became top ! 1. Lyssa Faizureen (  http://www.lyssasecret.com/  ) - 51,519 followers 2. Fatin Liyana (  http://honeykoyuki.blogspot.com/  ) -42,476 followers 3. Hanis Zalikha (  http://inibelogsaya.blogspot.com/  ) -38,472 followers 4. Maria Elena (  http://peliks.blogspot.com/  ) -30,849 followers 5. Zack Zukhairi (  http://zackzukhairi.blogspot.com/  ) -26,343 followers 6. Cik epal (  http://cikepal06.blogspot.com/  ) - 26,297 followers 7. Irine Nadia Marcello (  http://irinenadia.blogspot.com/  ) -24,952 followers 8. Elia (  http://jejariruncing.blogspot.com/  ) -24,111 followers 9. Yuyu Zulaikha (  http://kupukupukecik.blogspot.com  ) - 19,039 followers Next chapter I will furnish you more websites and blogger link for you to explore and  blog sphere. CHeers and happy weekend.