Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2018

CARNATIONS FLOWER BLOOM

PHILIPINE SUMMER TRAVEL & TIPS

Let's read the travel tips provided by Tourism Philippine as below: . . Before you start your journey, make sure your vehicle is in good condition. Check the vehicle batteries, lights, oils, water, air, gas, brakes, works well and safely, especially for long distance travel to avoid any problems while traveling. . . Wear comfortable clothing in accordance with the weather conditions of destination. There are several vacation spots, not allowing some clothes to wear. These tips are important to take into account in order to keep your holiday uninterrupted. . . Carry identification documents such as passports, driving licenses, and important documents when traveling to avoid any problems at immigration checkpoints. . . Book your vacation packages and accommodation with a registered and recognized travel agency to avoid any fraud. . . Last but not least, always carry bottled water wherever you are. Please be informed that May is the hottest month in the Philippines.

RED SAGA SEEDS

last week had a chance to visit my friends to say hello. Incidentally in his store many home decor items are for sale. I'm attracted to the decorative bottle that has a unique shape. Furthermore the contents of the bottle filled with red saga seeds concentrated my attention. So I took my OPPO mobile phone and continued to take pictures to make my photo album collection.

MULTI PURPOSE HOUSEHOLD DETERGENT

Affordable, easy to keep and carry everywhere. Suitable for household and it is multi-purpose detergent. The most effective and viral removal agent for stubborn dirt. More white and radiant. . . Anti-bacterial formula - kills bacteria in the water when the detergent powder is mixed. Therefore, the soaked clothes for days are not foul because bacteria in the water are inactive.  Preventing color bleaching of cloth, making clothing more radiant.  Anti-reagent agent- prevents dirt from sticking back to the celestial fabric washed. Preventing colors on clothing is faded from sunlight. Special fragrance of RONDA LEMON.  . . Works great on hard effects including sauces, oil / greens, grass and soil in dirt. Add 1 tablespoon of SABUN PUTEH per gallon or 2 tablespoon in a washing machine. Pre-rinsing for at least 30 minutes before washing.  To wash the toilet bowl / sink / tile / shower, sprinkle 1/2 tbsp SABUN PUTEH in 1 liter of water. . . For your information, this product is n

DAY TRIP FISHING HOT SPOT JIGGING SEMPORNA ISLAND

 TEAM KAKI PANCING ADMIN (FB: Mohd Hafizan Ariffin)   Minggu lepas geng kaki pancing admin organized satu jigging trip di perairan Semporna, Sabah. Ini day trip jigging yer bukan bermalam dan jumlah pemancing maksimum 8 orang. Harga sewa boat RM1500 tidak termasuk full pakej tapi jangan risau sebab makanan dan minuman ada disediakan.  . . Masa memancing telah ditetapkan oleh tekong bermula jam 7 pagi - 5 petang. Jadi kena la pandai-pandai adjust masa sendiri dan paling penting kena make sure semua alat memancing dibawa sendiri, lengkap untuk sedia diguna pakai dan sedia beraksi. Tekong akan bawa di perairan yang mempunyai kedalaman 50 - 300 meter.  . . Perjalanan ke hot spot mengambil masa kira-kira 30 minit hingga 1 jam menggunakan speed boat. Dan yang paling best tekong guna GPS FISH FINDER untuk menjejak hot spot untuk dapat hasil yang terbaik. Meh min kongsi video hasil tangkapan ( Rosy Snapper) yang berjaya dibawa naik oleh salah seorang geng pancing min 😊 Jika

RANIA BOUTIQUE HIJAB @ PRIMAWALK PUCHONG

Min nak rekomen satu butik nih yang beroperasi di Primawalk Puchong.  Shawl cantik², ekslusif, classy with affordable price wei.  Tengah letops sekarang Bawal Seroja & Versace laku keras limited edition tinggal beberapa helai je separuh min dah beli   😜   kalau korang lambat nganga ler. Macam² design dan pattern ada. Owner bukan jual tudung je tau, servis untuk pasang batu diamond dan aksesori kat tudung pun ada. Harga memang murah servis terbaik guys. So yang belum datang cepat² ke  Bazaar Primawalk Puchong. Kedai  beroperasi bermula jam 11 pagi sehingga 10 malam. Jika ada yang berminat atau untuk dapat kan direction boleh terus hubungi atau whatsapp 6019-7545176. # RaniaBoutique   # RaniaHijabs   # BazaarPrimawalk   # SelangorEntrepreneur # Shawl   # PaidPromotion   # PaidReview   # BawalSeroja   # BawalVersace # LikeAndShare  #PrimawalkPuchong

TILAM KEKABU BABYQIUT

Kalau ada siapa2 yang bakal melahirkan anak tengah mencari2 barangan baby, min rekomen boleh beli di sini. Macam2 design dan pattern ada dijual dengan harga yang sangat murah. Material 100% kekabu dan produk adalah dibuat sendiri oleh owner memang sangat kemas, halus jahitannya dan paling penting berkualiti. Pada ibu2 yang dalam pantang pun barangan berpantang turut dijual seperti tungku besi siap bersama sarung. Begitu juga produk penjagaan untuk kesihatan baby dan ibu yang menyusukan anak ada dijual. Bagi customer yang tinggal berdekatan Puchong penghantaran adalah percuma manakala luar kawasan akan dikenakan bayaran tambahan. Sesiapa yang berminat nak buat customize design sendiri atau nak beli boleh contact atau whatsapp 013-4974139 atau walk in terus ke alamat seperti di bawah ini.  Tilam Kekabu Babyqiut B2046, Bazaar Primawalk Puchong Prima FB Page: Tilam Kekabu Babyqiut IG: tilamkekabubayiasli # TilamKekabuBabyqiut   # TilamKekabu   # BaranganBay

NAPSIAH LANGSIR @ PRIMA WALK PUCHONG

Post nih khas untuk akak2 dan ibu2 yang suka menghias langsir. So guys min nak share dengan uols pasal langsir murah sangat sangat dan juga cantik2 okay. Raya memang lambat lagi tapi tak salah kan kalau kita book awal2 supaya tak kelam kabut and lagi satu boleh jimat duit kalau tempah awal2 kan... 😛 Tauke langsir cakap kalau tempah awal2 boleh dapat harga special. Kat kedai Napsiah Langsir nih korang boleh tempah ikut de sign sendiri, color pilih sendiri senang cakap ikut suka dan selera customer tu sendiri janji bayar hehehe. Min sendiri dah datang kedai kak Napsiah Langsir nih memang rambang mata sebab design dan corak cantik sangat yang paling min berkenan design English style memang merecik oii. Harga pun murah dan kualiti jahitan sangat kemas dan paling best tauke sangat friendly dan sporting. Korang kena datang dan tengok koleksi terbaik yang ada di showroom akak kite nih. Kalau nak datang alamat dan contact number boleh dapatkan di  👇 Napsiah Lang

MINI PELAMIN AR ROSE & ANDAMAN

Cuti sekolah nih mesti ramai yang nak kahwin atau nak tunang kan. Meh sini min nak share satu kedai mini pelamin yang tengah UP sekarang nih terutama area Puchong. Korang tengok sendiri contoh gambar2 mini pelamin yang dihasilkan memang merecik walau pun nampak simple tapi elegant. AR Rose Andaman & Mini Pelamin nih bukan saja menyediakan mini pelamin untuk nikah, tunang atau sanding malah pelamin untuk m ajlis berendoi pun ada. Perkhidmatan make-up juga ada ditawarkan kepada bakal pengantin termasuk sewa pakaian, aksesori dan juga perkhidmatan jurugambar. Oh ya kata owner kalau nak sewa baju boleh, nak terus beli pun boleh sebab kekadang ada pengantin yang nak jadi kan hak ekslusif sebagai kenangan. Untuk menempah seelok2nya satu bulan lebih awal sebelum majlis kahwin korang ye bagi memudahkan persediaan dan persiapan kedua2 pihak dan of course akan dikenakan bayaran deposit sebagai satu komitmen. Korang jangan risau sebab harga pakej yang disediakan murah dan

GARAM CAFE @ PRIMA WALK PUCHONG

Min nih kalau bab makan memang no 1 tambah² kalau dengar nama tempat tu pelik² atau unik sikit mula la gatal nak try. Mangsa review kali ini di @garamcafe Primawalk Puchong Prima. So min order signature dish macam biasa la mana² melantak pun minta yang special punya. So tauke cafe bagi rasa curry puff walau pun nampak biasa² tp I tell u nah orang Sabah cakap 'Sadap Bah' bukan tu je harga pun murah 4 ketul RM3 je okay! Totilas chicken wrapped crispy dia pun meletops kau! Tak  puas dengan totilas kena jamu lagi chicken chop yang mana sauce dia original recipe hasil air tangan owner cafe sendiri baq ang. Semua dah balun tekak pun minta la dibasah so Sabah Tea jadi pilihan rasa dia macam pearl tea kat chatime tu...memang terbaik.  Crsipy Curry Puff Bukan setakat makan dan minum je ada kat @garamcafe nih, barangan dan produk made by Sabahan pun ada dijual seperti Kopi Tenom, Sabah Tea, Kuih Cincin, Amplang, Butang Baju mutiara Sabah dan owner juga tukang jahit s