Skip to main content

DAY TRIP FISHING HOT SPOT JIGGING SEMPORNA ISLAND


 TEAM KAKI PANCING ADMIN (FB: Mohd Hafizan Ariffin)  

Minggu lepas geng kaki pancing admin organized satu jigging trip di perairan Semporna, Sabah. Ini day trip jigging yer bukan bermalam dan jumlah pemancing maksimum 8 orang. Harga sewa boat RM1500 tidak termasuk full pakej tapi jangan risau sebab makanan dan minuman ada disediakan. 
.
.
Masa memancing telah ditetapkan oleh tekong bermula jam 7 pagi - 5 petang. Jadi kena la pandai-pandai adjust masa sendiri dan paling penting kena make sure semua alat memancing dibawa sendiri, lengkap untuk sedia diguna pakai dan sedia beraksi. Tekong akan bawa di perairan yang mempunyai kedalaman 50 - 300 meter. 
.
.
Perjalanan ke hot spot mengambil masa kira-kira 30 minit hingga 1 jam menggunakan speed boat. Dan yang paling best tekong guna GPS FISH FINDER untuk menjejak hot spot untuk dapat hasil yang terbaik. Meh min kongsi video hasil tangkapan ( Rosy Snapper) yang berjaya dibawa naik oleh salah seorang geng pancing min 😊Jika ada yang berminat nak mencuba nasib atau nak buat trip jigging ke perairan Semporna, Sabah boleh terus hubungi tekong 6013-8811769 (Abang Men) untuk pertanyaan lanjut. Selamat menonton video di atas dengan niat nak racun dan bakar kaki pancing lain hehehe. 
Comments

Popular posts from this blog

RUMAH RAKIT TO' WAN KG TELUK NIPAH, PULAU INDAH

Di bawah jenama Rumah Rakit To' Wan yang berada di jeti pengkalan nelayan Kampung Teluk Nipah Pulau Indah, pemilik mempunyai 3 buah unit rumah rakit yang beroperasi. Jom kami kongsi kan dengan anda maklumat Rumah Rakit To' Wan yang pertama iaitu Rakit Ania. RAKIT ANIA Rakit Ania merupakan rumah rakit pertama yang dibina dan beroperasi hingga sekarang. Kapasiti muatan bermula 10 hingga  15 orang pemancing pada satu sesi. Terdapat dua pakej yang ditawarkan kepada para pemancing. Pakej A kadar sewa yang dikenakan adalah sebanyak RM300 untuk satu rakit dan ianya adalah pakej privasi di mana tidak akan bercampur dengan pemancing lain dan hanya available pada hujung minggu hari Sabtu & Ahad.  Manakala pakej B hanya available pada hari biasa bermula Isnin hingga jumaat. Kadar sewa yang dikenakan adalah RM30/rakit. Pakej ini anda akan bercampur dengan pemancing lain dengan erti kata lain tiada privasi.  BILIK TIDUR / ISTIREHAT Rakit Ania dilengkapi dengan kemudaha

ZYRA ROXX : FOLLOWER DATANG BERTUBI-TUBI

Banner This is part of my contribution to my blogger friend ! Syarat utama : a) Buat entry bertajuk ' Zyraroxx : Follower datang bertubi-tubi ' b) Letak banner diatas pada entry korang c) Letak bilangan Follower korang masa sebelum join segmen nie d) Letak link entry korang bawah entry  INI e) Follow blog  Zyraroxx  dan buah hatinya  Shawn f) Like Page beliau di  SINI g) Jemput follow dan terjah semua blogger yang join di  SINI Jumlah follower My Littlewing sebelum join segmen nie : 269 Tarikh tutup : 30/9/2012 Tag : hasnulyakin.blogspot.com http://syarliz.blogspot.com dianateo-dt.blogspot.com www.meitzeu.com cutebun.blogspot.com P/S Let's support each other !

MOST FAMOUS YOUNG MALAYSIA BLOGGERS

Do check it out their websites and find out yourself who are this people and how they became top ! 1. Lyssa Faizureen (  http://www.lyssasecret.com/  ) - 51,519 followers 2. Fatin Liyana (  http://honeykoyuki.blogspot.com/  ) -42,476 followers 3. Hanis Zalikha (  http://inibelogsaya.blogspot.com/  ) -38,472 followers 4. Maria Elena (  http://peliks.blogspot.com/  ) -30,849 followers 5. Zack Zukhairi (  http://zackzukhairi.blogspot.com/  ) -26,343 followers 6. Cik epal (  http://cikepal06.blogspot.com/  ) - 26,297 followers 7. Irine Nadia Marcello (  http://irinenadia.blogspot.com/  ) -24,952 followers 8. Elia (  http://jejariruncing.blogspot.com/  ) -24,111 followers 9. Yuyu Zulaikha (  http://kupukupukecik.blogspot.com  ) - 19,039 followers Next chapter I will furnish you more websites and blogger link for you to explore and  blog sphere. CHeers and happy weekend.