Skip to main content

HATI DAMAI BERADA DI QAI RAKIT SABAK DE'ROMPINSuasana kampung memang sentiasa menjadi pilihan setiap pemancing yang suka akan kedamaian dan lari dari kebingitan ibu kota. Kali ini kami bawa anda ke Qai Rakit Sabak De'Rompin yang terletak di Kampung Sabak, Kuala Rompin Pahang. Kebanyakan pemancing yang datang ke sini memburu si sepit biru yang menjadi tarikan utama. Seperti rumah rakit yang lain, kelengkapan dan kemudahan asas turut menjadi keutamaan pemilik demi memastikan pengunjung selesa dan berpuas hati setiap kali berkunjung. Antara kemudahan yang ada disediakan di sini adalah seperti 2 buah bilik dilengkapi dengan katil bersaiz queen. Ruang dan alatan dapur lengkap juga disediakan bagi memudahkan para pengunjung dan pemancing memasak. 

Harga sewa rumah rakit sangat berpatutan dan mampu bayar iaitu RM140 untuk bilik pertama dan RM80 untuk bilik kedua untuk satu malam. Keluasan bagi keseluruhan rumah rakit adalah 20 x 30 kaki persegi dan mampu memuat kan sehingga 15 orang dewasa. 


RUANG DAPUR/MEMASAK

Kemudahan lain seperti peti ais, peti televisyen dilengkapi siaran langganan njoi, bilik air atas rakit, kipas di dalam bilik dan ruang tamu turut disediakan demi untuk keselesaan para pengunjung. 

Kepada pengunjung yang bertandang untuk beristirehat ruang anjung untuk santai juga ada disediakan. Begitu juga hal nya jika ada pemancing atau pengunjung yang ingin memangang alatan BBQ dan arang boleh disewa di sini. Dari segi faktor keselamatan adalah terjamin terutama untuk kanak-kanak kerana sekeliling rakit dipenuhi dengan pagar setinggi 3.8 kaki. Dan kepada pemancing yang ingin memancing udang galah umpan pumpun turut dijual di sini dengan harga berpatutan.
Bagi pemancing yang berminat untuk memancing luar kawasan rumah rakit perkhidmatan sewa bot atau sampan ada disedia kan. Kemudahan lain seperti surau, gerai makan udang galah, kedai runcit dan tempat meletak kenderaan adalah berdekatan dengan rumah rakit. Jadi kepada pengunjung dan pemancing tegar yang berminat untuk membuat tempahan boleh terus hubungi Tuan Qai 019-2025600 untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut. 

Comments

Popular posts from this blog

RUMAH RAKIT TO' WAN KG TELUK NIPAH, PULAU INDAH

Di bawah jenama Rumah Rakit To' Wan yang berada di jeti pengkalan nelayan Kampung Teluk Nipah Pulau Indah, pemilik mempunyai 3 buah unit rumah rakit yang beroperasi. Jom kami kongsi kan dengan anda maklumat Rumah Rakit To' Wan yang pertama iaitu Rakit Ania. RAKIT ANIA Rakit Ania merupakan rumah rakit pertama yang dibina dan beroperasi hingga sekarang. Kapasiti muatan bermula 10 hingga  15 orang pemancing pada satu sesi. Terdapat dua pakej yang ditawarkan kepada para pemancing. Pakej A kadar sewa yang dikenakan adalah sebanyak RM300 untuk satu rakit dan ianya adalah pakej privasi di mana tidak akan bercampur dengan pemancing lain dan hanya available pada hujung minggu hari Sabtu & Ahad.  Manakala pakej B hanya available pada hari biasa bermula Isnin hingga jumaat. Kadar sewa yang dikenakan adalah RM30/rakit. Pakej ini anda akan bercampur dengan pemancing lain dengan erti kata lain tiada privasi.  BILIK TIDUR / ISTIREHAT Rakit Ania dilengkapi dengan kemudaha

ZYRA ROXX : FOLLOWER DATANG BERTUBI-TUBI

Banner This is part of my contribution to my blogger friend ! Syarat utama : a) Buat entry bertajuk ' Zyraroxx : Follower datang bertubi-tubi ' b) Letak banner diatas pada entry korang c) Letak bilangan Follower korang masa sebelum join segmen nie d) Letak link entry korang bawah entry  INI e) Follow blog  Zyraroxx  dan buah hatinya  Shawn f) Like Page beliau di  SINI g) Jemput follow dan terjah semua blogger yang join di  SINI Jumlah follower My Littlewing sebelum join segmen nie : 269 Tarikh tutup : 30/9/2012 Tag : hasnulyakin.blogspot.com http://syarliz.blogspot.com dianateo-dt.blogspot.com www.meitzeu.com cutebun.blogspot.com P/S Let's support each other !

Hari Pembukaan Kolam Pancing Afprow Saujana Utama

Sabtu lepas bersamaan 14 Disember 2019 telah berlangsung hari pembukaan secara rasmi "Kolam Pancing Afprow" kepada orang ramai. Kolam Pancing Afprow terletak di Saujana Utama Sungai Buloh, Selangor.