Skip to main content

RUMAH RAKIT BAGAN LALANG SEPANG
Rumah Rakit Bagan Lalang terletak di muara Sungai Sepang Besar Kampung Bagan Lalang Sepang, Selangor. Dibuka setiap hari bermula jam 1 tengahari sehingga jam 12 malam (24 jam) dengan kadar sewa RM400 bagi pakej 2H1M dan had maksima adalah seramai 15 orang pada setiap 1 sesi. Rumah Rakit Bagan Lalang tidak menyediakan pakej memancing untuk orang perseorangan. Kelengkapan asas seperti ruang dapur, keperluan alatan memasak ada disediakan untuk para pemancing yang ingin memasak. Begitu juga dengan kemudahan bilik mandi dan tandas turut disediakan oleh pemilik demi kepuasan dan keselesaan pemancing dan pengunjung.


Kemudahan bilik yang luas untuk beristirehat turut disediakan bagi menjamin keselesaan para pengunjung terutama yang datang bersama family. Kelengkapan lain seperti tv, kipas angin, katil juga ada disediakan. Bagi yang datang untuk santai-santai ingin melihat keindahan laut dan menghirup udara segar pangkin atau anjung juga disediakan. Dan kepada pengunjung yang ingin memangang hasil tangkapan, tempat memangan (BBQ) turut disediakan. Kepada pemancing yang tidak membawa tempat untuk menyimpan udang, jangan risau kerana Rumah Rakit Bagan Lalang ada menyediakan tong khas untuk udang hidup. Di sini bekalan elektrik ada dibekalkan yang menggunakan sumber generator. Bekalan air yang dibekalkan adalah dijamin bersih sama ada untuk cucian, mandian atau memasak. Dan yang paling menarik, pihak rumah rakit ini tidak mengenakan sebarang harga tambahan ke atas kelengkapan barangan asas yang disediakan. Jadi tidak ada sebab kenapa tidak berkunjung bukan ? 

Di bawah ini adalah beberapa gambar pemancing-pemancing yang sudah berkunjung dan berjaya mendapat hasil sambaran mereka untuk menjadi pembakar semangat kepada pemancing yang belum pernah datang ke Rumah Rakit Bagan Lalang Sepang. 
Kepada pemancing di luar sana yang berminat ingin mencuba nasib atau merasai sendiri pengalaman berada di Rumah Rakit Bagan Lalang boleh terus hubungi pemilik Tuan Ayie di talian +60106107777 untuk tempahan dan keterangan lebih lanjut.

Sumber FB : Rumah Rakit Bagan Lalang Sepang 

Comments

Popular posts from this blog

RUMAH RAKIT TO' WAN KG TELUK NIPAH, PULAU INDAH

Di bawah jenama Rumah Rakit To' Wan yang berada di jeti pengkalan nelayan Kampung Teluk Nipah Pulau Indah, pemilik mempunyai 3 buah unit rumah rakit yang beroperasi. Jom kami kongsi kan dengan anda maklumat Rumah Rakit To' Wan yang pertama iaitu Rakit Ania. RAKIT ANIA Rakit Ania merupakan rumah rakit pertama yang dibina dan beroperasi hingga sekarang. Kapasiti muatan bermula 10 hingga  15 orang pemancing pada satu sesi. Terdapat dua pakej yang ditawarkan kepada para pemancing. Pakej A kadar sewa yang dikenakan adalah sebanyak RM300 untuk satu rakit dan ianya adalah pakej privasi di mana tidak akan bercampur dengan pemancing lain dan hanya available pada hujung minggu hari Sabtu & Ahad.  Manakala pakej B hanya available pada hari biasa bermula Isnin hingga jumaat. Kadar sewa yang dikenakan adalah RM30/rakit. Pakej ini anda akan bercampur dengan pemancing lain dengan erti kata lain tiada privasi.  BILIK TIDUR / ISTIREHAT Rakit Ania dilengkapi dengan kemudaha

ZYRA ROXX : FOLLOWER DATANG BERTUBI-TUBI

Banner This is part of my contribution to my blogger friend ! Syarat utama : a) Buat entry bertajuk ' Zyraroxx : Follower datang bertubi-tubi ' b) Letak banner diatas pada entry korang c) Letak bilangan Follower korang masa sebelum join segmen nie d) Letak link entry korang bawah entry  INI e) Follow blog  Zyraroxx  dan buah hatinya  Shawn f) Like Page beliau di  SINI g) Jemput follow dan terjah semua blogger yang join di  SINI Jumlah follower My Littlewing sebelum join segmen nie : 269 Tarikh tutup : 30/9/2012 Tag : hasnulyakin.blogspot.com http://syarliz.blogspot.com dianateo-dt.blogspot.com www.meitzeu.com cutebun.blogspot.com P/S Let's support each other !

Hari Pembukaan Kolam Pancing Afprow Saujana Utama

Sabtu lepas bersamaan 14 Disember 2019 telah berlangsung hari pembukaan secara rasmi "Kolam Pancing Afprow" kepada orang ramai. Kolam Pancing Afprow terletak di Saujana Utama Sungai Buloh, Selangor.