Skip to main content

JOM BERBUKA PUASA DI RESTORAN MERAKI SANDAKANFRONT VIEWHi warga Sabah, khas nya yang berada di Sandakan !

Admin akan kongsi lokasi berbuka puasa sekitar bandar Sandakan yang korang boleh consider sepanjang bulan ramadhan ini. Restoran pertama yang admin kongsi adalah  "Restoran Meraki Sandakan" berlokasi di Midtown Plaza berhadapan bandar Leetat Jaya. 

Apa yang menarik di restoran Meraki ini ?
Menu yang disajikan kepada pelanggan adalah menu sihat dan berkualiti. Pemilik restoran Puan Vanessa berkata, kualiti makanan sangat penting di mana semua menu yang disediakan akan di sukat dengan teliti untuk memastikan menu yang dihidangkan segar dan sihat.


PIZZA

MIX GRILL 

CREAMY SEAFOOD SPAGETTI 

APETIZER

MUSHROOM SOUP

BROCOLY SOUP

PUMPKIN SOUP

MERAKI COFFEE

COCKTAIL 
Tentang tempat meletak kenderaan korang tidak perlu bimbang kerana terdapat banyak ruang letak kereta yang disediakan di hadapan restoran Meraki. Persekitaran restoran sangat selesa sesuai untuk golongan yang suka suasana tenang dan santai. Korang boleh ajak saudara mara, keluarga, kawan-kawan atau nak buat program khas juga boleh contoh sambutan ulangtahun perkahwinan, sambutan hari lahir atau kenaikan pangkat.

Bukan sahaja menu yang disajikan sedap dan berkualiti, harga yang ditawarkan juga sangat berbaloi dan berpatutan. Ditambah lagi dengan hiasan dalaman dan luaran restoran yang cantik dan ekslusif sudah cukup membuat semua pelanggan merasa selesa. Bagi yang ingin melayari internet kemudahan Wifi ada disediakan. 

Selain sajian barat, restoran Meraki turut menyediakan sajian makanan tempatan, masakan Indonesia, masakan cina bagi memenuhi selera pelanggan yang pelbagai kaum dan citarasa sendiri. Setelah merasai sendiri sajian yang disediakan untuk admin oleh chef restoran Meraki iaitu Encik Mohd Nazhar Bin Abdul Nasir ternyata tidak mengecewakan.

Admin syorkan untuk korang mencuba sendiri sup labu, sup cendawan, mix grill, seafood creamy pasta dan minuman kopi Meraki sendiri. Ini adalah antara menu yang menjadi pilihan pelanggan dan ianya memang sedap dan terbaik. Walau pun masih baru beroperasi Febuari 2018 lalu, namun sambutan yang diberikan oleh pelanggan sangat memuas kan. Tambahan pula rata-rata pelanggan yang datang memberikan komen dan maklum balas yang sangat baik sekaligus memberi satu inspirasi kepada pengurusan restoran Meraki untuk memberikan khidmat terbaik dan menu yang berkualiti sepanjang masa.

Jadi korang jangan teragak-agak untuk berkunjung dan mencuba menu seperti yang disebutkan oleh admin tadi. Sebelum menutup pena, admin ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Puan Vanessa Kuah, Chef Mohd Nazhar dan tidak lupa juga kakitangan lain di atas peluang yang diberikan untuk membuat liputan media.

Kami mendoakan agar Restoran Meraki akan sentiasa maju dan maju dalam perniagaan yang dijalankan sepanjang masa. Kalau ada umur panjang mungkin kita boleh bekerjasama di hari yang mendatang.

Jangan lupa korang follow & like FB Page Meraki Restaurant Sandakan untuk mengikuti info terkini dan promosi yang ditawarkan.

Comments

Popular posts from this blog

RUMAH RAKIT TO' WAN KG TELUK NIPAH, PULAU INDAH

Di bawah jenama Rumah Rakit To' Wan yang berada di jeti pengkalan nelayan Kampung Teluk Nipah Pulau Indah, pemilik mempunyai 3 buah unit rumah rakit yang beroperasi. Jom kami kongsi kan dengan anda maklumat Rumah Rakit To' Wan yang pertama iaitu Rakit Ania. RAKIT ANIA Rakit Ania merupakan rumah rakit pertama yang dibina dan beroperasi hingga sekarang. Kapasiti muatan bermula 10 hingga  15 orang pemancing pada satu sesi. Terdapat dua pakej yang ditawarkan kepada para pemancing. Pakej A kadar sewa yang dikenakan adalah sebanyak RM300 untuk satu rakit dan ianya adalah pakej privasi di mana tidak akan bercampur dengan pemancing lain dan hanya available pada hujung minggu hari Sabtu & Ahad.  Manakala pakej B hanya available pada hari biasa bermula Isnin hingga jumaat. Kadar sewa yang dikenakan adalah RM30/rakit. Pakej ini anda akan bercampur dengan pemancing lain dengan erti kata lain tiada privasi.  BILIK TIDUR / ISTIREHAT Rakit Ania dilengkapi dengan kemudaha

ZYRA ROXX : FOLLOWER DATANG BERTUBI-TUBI

Banner This is part of my contribution to my blogger friend ! Syarat utama : a) Buat entry bertajuk ' Zyraroxx : Follower datang bertubi-tubi ' b) Letak banner diatas pada entry korang c) Letak bilangan Follower korang masa sebelum join segmen nie d) Letak link entry korang bawah entry  INI e) Follow blog  Zyraroxx  dan buah hatinya  Shawn f) Like Page beliau di  SINI g) Jemput follow dan terjah semua blogger yang join di  SINI Jumlah follower My Littlewing sebelum join segmen nie : 269 Tarikh tutup : 30/9/2012 Tag : hasnulyakin.blogspot.com http://syarliz.blogspot.com dianateo-dt.blogspot.com www.meitzeu.com cutebun.blogspot.com P/S Let's support each other !

PERHENTIAN ISLAND VACATION TRIP 2011

Salam|Namastee|Good Day| It's been 1 week I have leaved Perhentian Island............I extremely missing the island, missing the blue sandy water and the wonderful memories with wonderful people around me.....:-( I wish I can go back again perhaps next year. Anyway to my dearest Zaffira here I come to share my Perhentian Island trip plus wonderful pictures for you to see. I went to Perhentian Island in Terengganu on 14 - 16 May 2011, 2D2N within budget RM420 all in. We leaved KL on Saturday night (13th May) at 10.30 pm from KL Sentral by AGAG Tour & Travel bus (chartered). The journey roughly 7 to 8 hours to reach to Kuala Besut Jetty in Terangganu. Due to some technical problem during the journey we delay 2 hours and end up we reached Kuala Besut jetty at 9.30 am in the morning instead of 6 am (this is the correct estimated time we supposed to be there ) anyway that is not the big issue as long as we reach safely to our destinations. We had our morning