Skip to main content

KEDAH INTERNATIONAL PICKUP CARNIVAL 2018Alor Setar, Kedah – FORWARD KEDAH dengan kerjasama Kelab Permotoran Dark Smoke dan disokong oleh Kerajaan Negeri Kedah bakal menganjurkan himpunan peminat pick up terbesar di Malaysia pada 31 Ogos hingga 1 September 2018 bertempat di Taman Jubli Emas, Suka Menanti Alor Setar Kedah.


Festival yang dinamakan “Kedah International PickUp Carnival 2018 ’ ini juga akan mendapat penyertaan daripada kelab kelab dari Thailand dan Indonesia selain daripada lebih 2000 kenderaan pick up tempatan.


Aktiviti modifikasi kenderaan pickup ini mempunyai peminat tegar diseluruh Negara dan antara modifikasi yang menjadi ikutan ialah bodywork termasuk cat, bodykit, modifikasi enjin, modifikasi dalaman dan modifikasi system audio.


Program yang akan berlangsung selama dua hari ini dijangka mengumpulkan lebih daripada 20,000 peminat pickup dari seluruh tanah air termasuk dari Indonesia dan Thailand. Pelbagai aktiviti akan disediakan oleh penganjur FORWARD KEDAH, antaranya Persembahan muzikal, permainan kanak kanak dan jualan amal selain daripada program program teknikal melibatkan kenderaan pick up. Beberapa pengeluar kenderaan juga akan turut mengambil bahagian dan membuka booth jualan dan perkhidmatan. Beberapa jenama produk dan perkhidmatan after market seperti Dyno test, pemasangan audio, pemasangan rim, dan aksesori aksesori yang lain akan turut berada sepanjang carnival ini berlangsung.


Pengerusi FORWARD KEDAH, En Khairil Hanafi berkata, selaku NGO yang memperjuangkan industry pelancongan di tanah besar Kedah, program ini bukan sahaja dapat mengumpul peminat peminat kenderaan pickup dari seluruh rantau ini tetapi ianya juga bakal memberi impak ekonomi kepada pengusaha industry pelancongan di Bandaraya Alor Setar termasuklah pengusaha hotel dan homestay.


Manakala Tuan Haji Isahak Murad selaku Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah (bahagian pembangunan) pula berkata beliau berharap program ini menjadi salah satu cabang untuk memperkenalkan Negeri Kedah yang kaya dengan produk produk pelancongan kepada warga Malaysia keseluruhannya.Kelab permotoran Dark Smoke akan turut mengadakan pertandingan modifkasi untuk pick up dan terbahagi kepada 20 kategori. Penyertaan dan maklumat lanjut mengenai pertandingan dan keseluruhan Karnival ini boleh didapati daripada laman web rasmi iaitu www. Kedahinternationalpickupcarnival.com dan media sosial rasmi KIPC. Sekiranya ada sebarang pertanyaan untuk info lanjut boleh berhubung terus dengan sekretariat penganjur seperti di bawah ini. 

  
Disediakan oleh:
PR Team,
FORWARD KEDAH
Unit f, First floor
HBR Garden Central,
Jalan Langgar, 05460
Alor Setar, Kedah
04-7301424 / 0135032623


Comments

Popular posts from this blog

RUMAH RAKIT TO' WAN KG TELUK NIPAH, PULAU INDAH

Di bawah jenama Rumah Rakit To' Wan yang berada di jeti pengkalan nelayan Kampung Teluk Nipah Pulau Indah, pemilik mempunyai 3 buah unit rumah rakit yang beroperasi. Jom kami kongsi kan dengan anda maklumat Rumah Rakit To' Wan yang pertama iaitu Rakit Ania. RAKIT ANIA Rakit Ania merupakan rumah rakit pertama yang dibina dan beroperasi hingga sekarang. Kapasiti muatan bermula 10 hingga  15 orang pemancing pada satu sesi. Terdapat dua pakej yang ditawarkan kepada para pemancing. Pakej A kadar sewa yang dikenakan adalah sebanyak RM300 untuk satu rakit dan ianya adalah pakej privasi di mana tidak akan bercampur dengan pemancing lain dan hanya available pada hujung minggu hari Sabtu & Ahad.  Manakala pakej B hanya available pada hari biasa bermula Isnin hingga jumaat. Kadar sewa yang dikenakan adalah RM30/rakit. Pakej ini anda akan bercampur dengan pemancing lain dengan erti kata lain tiada privasi.  BILIK TIDUR / ISTIREHAT Rakit Ania dilengkapi dengan kemudaha

ZYRA ROXX : FOLLOWER DATANG BERTUBI-TUBI

Banner This is part of my contribution to my blogger friend ! Syarat utama : a) Buat entry bertajuk ' Zyraroxx : Follower datang bertubi-tubi ' b) Letak banner diatas pada entry korang c) Letak bilangan Follower korang masa sebelum join segmen nie d) Letak link entry korang bawah entry  INI e) Follow blog  Zyraroxx  dan buah hatinya  Shawn f) Like Page beliau di  SINI g) Jemput follow dan terjah semua blogger yang join di  SINI Jumlah follower My Littlewing sebelum join segmen nie : 269 Tarikh tutup : 30/9/2012 Tag : hasnulyakin.blogspot.com http://syarliz.blogspot.com dianateo-dt.blogspot.com www.meitzeu.com cutebun.blogspot.com P/S Let's support each other !

PERHENTIAN ISLAND VACATION TRIP 2011

Salam|Namastee|Good Day| It's been 1 week I have leaved Perhentian Island............I extremely missing the island, missing the blue sandy water and the wonderful memories with wonderful people around me.....:-( I wish I can go back again perhaps next year. Anyway to my dearest Zaffira here I come to share my Perhentian Island trip plus wonderful pictures for you to see. I went to Perhentian Island in Terengganu on 14 - 16 May 2011, 2D2N within budget RM420 all in. We leaved KL on Saturday night (13th May) at 10.30 pm from KL Sentral by AGAG Tour & Travel bus (chartered). The journey roughly 7 to 8 hours to reach to Kuala Besut Jetty in Terangganu. Due to some technical problem during the journey we delay 2 hours and end up we reached Kuala Besut jetty at 9.30 am in the morning instead of 6 am (this is the correct estimated time we supposed to be there ) anyway that is not the big issue as long as we reach safely to our destinations. We had our morning