Skip to main content

Ocean Palm Seaview Condo - Tanjung Kling Melaka

View from my room
Last year sia pigi bercuti di Melaka with bunch of friends and their family. Sia nih kana invite oleh dorang joing trip family dorang. Bilang orang rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari. Kebetulan hujung tahun sia memang free bah tiada planning mau ke mana-mana jadi sia terus kasik jadi la ikut sama dorang.

Nah sia ambil flight dari Sandakan direct ke Kuala Lumpur. Sampai KLIA sia punya kawan fetch di airport. Next day terus kamiorang drive ke Melaka dan check in di Ocean Plam Seaview Condo yang terletak di Tanjung Kling, Melaka.

Besar juga dia punya space oh memang sesuai kalau stay vacation sama family and friends. Sewa pun tidak la mahal sangat dalam RM300++ satu malam kalau sia ndak silap. Kamiorang stay 3H2M saja. Kelengkapan asas ada juga disediakan oleh tuan punya condo tu. Kalau mau memasak pun boleh dapur sama kelengkapan lain dorang kasik sedia juga bah. Mau beli minuman tin nah bulih juga kamurang simpan dalam itu peti sejuk. Memang serba lengkap siap kamurang buli lagi enjoy tengok Astro.

Depan condo nih dia punya view memang lawa sangat, kamurang boleh nampak itu laut selat Melaka. Kalau dari back view pula nah kamu nampak laitu perkampungan tempatan yang macam dalam gambar sia sempat shoot tu. Hijau saja saja yang ditengok tenang saja kepala pun ndak serabut.

Kalau rajin dekat condo nih ada jualan produk tempatan macam belacan Melaka, kuih-muih tradisional negeri Melaka. Jangan mau rugi beli dan bawa pulang bukan selalu dapat datang sini. Jadi apa lagi sia pun borong banyak-banyak untuk dibawa pulang ke Sandakan.

Overall sia enjoy stay di Ocean Palm Condo nih, memang puas hati, servis tip top dan paling penting harga mampu bayar :). Sia cadangkan kalau kamurang mau pigi bercuti di Semenanjung dan plan mau ke Melaka bulih sudah kamu masuk dalam list kamu ini tempat. Sangat disyorkan.

Bah, lain posting sia share lagi tempat lain ah untuk kamu. Mana lah tau hujung tahun kamurang mau cuti-cuti bah boleh la fikir-fikir mau pigi mana dari sekarang kan. Sampai kita jumpa next posting jangan kamurang jerak ah datang singgah di sia punya portal yang ndak seberapa ini.

Comments

Popular posts from this blog

RUMAH RAKIT TO' WAN KG TELUK NIPAH, PULAU INDAH

Di bawah jenama Rumah Rakit To' Wan yang berada di jeti pengkalan nelayan Kampung Teluk Nipah Pulau Indah, pemilik mempunyai 3 buah unit rumah rakit yang beroperasi. Jom kami kongsi kan dengan anda maklumat Rumah Rakit To' Wan yang pertama iaitu Rakit Ania. RAKIT ANIA Rakit Ania merupakan rumah rakit pertama yang dibina dan beroperasi hingga sekarang. Kapasiti muatan bermula 10 hingga  15 orang pemancing pada satu sesi. Terdapat dua pakej yang ditawarkan kepada para pemancing. Pakej A kadar sewa yang dikenakan adalah sebanyak RM300 untuk satu rakit dan ianya adalah pakej privasi di mana tidak akan bercampur dengan pemancing lain dan hanya available pada hujung minggu hari Sabtu & Ahad.  Manakala pakej B hanya available pada hari biasa bermula Isnin hingga jumaat. Kadar sewa yang dikenakan adalah RM30/rakit. Pakej ini anda akan bercampur dengan pemancing lain dengan erti kata lain tiada privasi.  BILIK TIDUR / ISTIREHAT Rakit Ania dilengkapi dengan kemudaha

ZYRA ROXX : FOLLOWER DATANG BERTUBI-TUBI

Banner This is part of my contribution to my blogger friend ! Syarat utama : a) Buat entry bertajuk ' Zyraroxx : Follower datang bertubi-tubi ' b) Letak banner diatas pada entry korang c) Letak bilangan Follower korang masa sebelum join segmen nie d) Letak link entry korang bawah entry  INI e) Follow blog  Zyraroxx  dan buah hatinya  Shawn f) Like Page beliau di  SINI g) Jemput follow dan terjah semua blogger yang join di  SINI Jumlah follower My Littlewing sebelum join segmen nie : 269 Tarikh tutup : 30/9/2012 Tag : hasnulyakin.blogspot.com http://syarliz.blogspot.com dianateo-dt.blogspot.com www.meitzeu.com cutebun.blogspot.com P/S Let's support each other !

PERHENTIAN ISLAND VACATION TRIP 2011

Salam|Namastee|Good Day| It's been 1 week I have leaved Perhentian Island............I extremely missing the island, missing the blue sandy water and the wonderful memories with wonderful people around me.....:-( I wish I can go back again perhaps next year. Anyway to my dearest Zaffira here I come to share my Perhentian Island trip plus wonderful pictures for you to see. I went to Perhentian Island in Terengganu on 14 - 16 May 2011, 2D2N within budget RM420 all in. We leaved KL on Saturday night (13th May) at 10.30 pm from KL Sentral by AGAG Tour & Travel bus (chartered). The journey roughly 7 to 8 hours to reach to Kuala Besut Jetty in Terangganu. Due to some technical problem during the journey we delay 2 hours and end up we reached Kuala Besut jetty at 9.30 am in the morning instead of 6 am (this is the correct estimated time we supposed to be there ) anyway that is not the big issue as long as we reach safely to our destinations. We had our morning