Skip to main content

First Aid, CPR & Fire Awareness Training


Event Venue 

Recap last month programmed held in Pusat Pembelajaran Komuniti, Jalan Chow Kit Kuala Lumpur.
First Aid, CPR & Fire Awareness Training organised by Asian First Aid Academy conducted by Mr. Reza and coordinated by Miss. Emiliza. 

Peserta yang terlibat terdiri daripada anak-anak remaja dan komuniti jalanan Chow Kit di bawah seliaan Pertubuhan Kebajikan Ar-Riqab Kuala Lumpur, penghuni Pusat Transit Gelandangan Kuala Lumpur dan pelajar daripada Universiti Malaya. Pelbagai informasi berguna dapat dikutip tentang asal usul kejadian api serta langkah-langkah pencegahan daripada kebakaran. Diselitkan juga taklimat tentang pertolongan cemas berserta demo dan bagaimana cara betul melakukan CPR bagi membantu mangsa yang mengalami pendarahan dan kecederaan sebelum pihak 999 tiba di tempat kejadian.


Selain mendapt ilmu yang bermanfaat, peserta yang terlibat juga dapat mengeratkan silaturahim dengan peserta lain semasa aktiviti interaktif dijalankan untuk memupuk sikap bekerjasama dan belajar berkomunikasi di antara peserta.Terima kasih diucapkan kepada Cik Emiliza yang berjaya menganjurkan kursus sebegini yang memang sangat penting kepada masyarakat untuk tahu tentang bahaya nya api jika kita tidak mempunyai pengetahuan asas bagaimana mencegah daripada berlaku nya kebakaran. Sebelum bersurai seperti biasa sesi group photo diadakan dengan sijil kursus masing-masing.Terima kasih juga diucapkan kepada semua peyumbang yang sudi menaja makanan sepanjang kursus dijalankan. Semoga kita akan berjumpa lagi di waktu yang lain dengan program dan kursus-kursus bermanfaat untuk semua dan terutama nya untuk komuniti setempat.

Tagline :
Api - padam padam padam
Tak padam - lari lari lari
Lari - bomba bomba bomba


Comments

Popular posts from this blog

RUMAH RAKIT TO' WAN KG TELUK NIPAH, PULAU INDAH

Di bawah jenama Rumah Rakit To' Wan yang berada di jeti pengkalan nelayan Kampung Teluk Nipah Pulau Indah, pemilik mempunyai 3 buah unit rumah rakit yang beroperasi. Jom kami kongsi kan dengan anda maklumat Rumah Rakit To' Wan yang pertama iaitu Rakit Ania. RAKIT ANIA Rakit Ania merupakan rumah rakit pertama yang dibina dan beroperasi hingga sekarang. Kapasiti muatan bermula 10 hingga  15 orang pemancing pada satu sesi. Terdapat dua pakej yang ditawarkan kepada para pemancing. Pakej A kadar sewa yang dikenakan adalah sebanyak RM300 untuk satu rakit dan ianya adalah pakej privasi di mana tidak akan bercampur dengan pemancing lain dan hanya available pada hujung minggu hari Sabtu & Ahad.  Manakala pakej B hanya available pada hari biasa bermula Isnin hingga jumaat. Kadar sewa yang dikenakan adalah RM30/rakit. Pakej ini anda akan bercampur dengan pemancing lain dengan erti kata lain tiada privasi.  BILIK TIDUR / ISTIREHAT Rakit Ania dilengkapi dengan kemudaha

ZYRA ROXX : FOLLOWER DATANG BERTUBI-TUBI

Banner This is part of my contribution to my blogger friend ! Syarat utama : a) Buat entry bertajuk ' Zyraroxx : Follower datang bertubi-tubi ' b) Letak banner diatas pada entry korang c) Letak bilangan Follower korang masa sebelum join segmen nie d) Letak link entry korang bawah entry  INI e) Follow blog  Zyraroxx  dan buah hatinya  Shawn f) Like Page beliau di  SINI g) Jemput follow dan terjah semua blogger yang join di  SINI Jumlah follower My Littlewing sebelum join segmen nie : 269 Tarikh tutup : 30/9/2012 Tag : hasnulyakin.blogspot.com http://syarliz.blogspot.com dianateo-dt.blogspot.com www.meitzeu.com cutebun.blogspot.com P/S Let's support each other !

MOST FAMOUS YOUNG MALAYSIA BLOGGERS

Do check it out their websites and find out yourself who are this people and how they became top ! 1. Lyssa Faizureen (  http://www.lyssasecret.com/  ) - 51,519 followers 2. Fatin Liyana (  http://honeykoyuki.blogspot.com/  ) -42,476 followers 3. Hanis Zalikha (  http://inibelogsaya.blogspot.com/  ) -38,472 followers 4. Maria Elena (  http://peliks.blogspot.com/  ) -30,849 followers 5. Zack Zukhairi (  http://zackzukhairi.blogspot.com/  ) -26,343 followers 6. Cik epal (  http://cikepal06.blogspot.com/  ) - 26,297 followers 7. Irine Nadia Marcello (  http://irinenadia.blogspot.com/  ) -24,952 followers 8. Elia (  http://jejariruncing.blogspot.com/  ) -24,111 followers 9. Yuyu Zulaikha (  http://kupukupukecik.blogspot.com  ) - 19,039 followers Next chapter I will furnish you more websites and blogger link for you to explore and  blog sphere. CHeers and happy weekend.