Skip to main content

Hari Pembukaan Kolam Pancing Afprow Saujana UtamaSabtu lepas bersamaan 14 Disember 2019 telah berlangsung hari pembukaan secara rasmi "Kolam Pancing Afprow" kepada orang ramai. Kolam Pancing Afprow terletak di Saujana Utama Sungai Buloh, Selangor. Terdapat dua jenis kolam yang disediakan oleh pemilik kepada pengunjung atau pemancing iaitu kolam air masin (A) atau air tawar (B). Sempena hari pembukaan rasmi kepada orang ramai pemilik kolam menawarkan harga istimewa sebagai harga pengenalan kepada setiap pemancing. Harga kolam air masin dan air tawar tidak sama. Sila rujuk harga pakej seperti yang tertera di dalam banner.


Pihak pengurusan kolam telah menetapkan beberapa syarat yang wajib dipatuhi oleh semua pemancing yang memancing di kedua-dua kolam. Sekiranya para pemancing melanggar salah satu syarat yang dikenakan, tindakan tegas akan diambil seperti menyenarai hitam pemancing tersebut daripada mengunjungi kolam pancing Afprow di masa akan datang. 

Menurut pemilik kolam, sebanyak 600 ekor ikan telah dilepaskan sempena hari pembukaan rasmi kepada orang ramai. Dan dikhabarkan ramai pengunjung yang telah datang membanjiri kolam pancing afprow walau pun ketika itu hujan sedang turun. Namun pemancing tegar tetap tidak berganjak demi menunggu hasil pancingan. Sebahagian daripada hasil bayaran masuk akan disedekahkan kepada anak-anak tahfiz yang telah dipilih oleh pihak pengurusan kolam pancing afprow. Satu inisiatif yang patut dicontohi sambil berniaga dalam masa yang sama juga beramal. 

Kepada yang belum sampai dan masih tertanya-tanya bagaimana dan apa boleh berhubung terus dengan saudara Bro Win di talian 016-9336486 untuk sebarang info lanjut. Atau boleh follow dan like

Alamat :
Kolam Pancing Afprow
PT 1915, Bandar Saujana Utama
47000 Sungai Buloh
Selangor Darul Ehsan
Email : browin7617@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

RUMAH RAKIT TO' WAN KG TELUK NIPAH, PULAU INDAH

Di bawah jenama Rumah Rakit To' Wan yang berada di jeti pengkalan nelayan Kampung Teluk Nipah Pulau Indah, pemilik mempunyai 3 buah unit rumah rakit yang beroperasi. Jom kami kongsi kan dengan anda maklumat Rumah Rakit To' Wan yang pertama iaitu Rakit Ania. RAKIT ANIA Rakit Ania merupakan rumah rakit pertama yang dibina dan beroperasi hingga sekarang. Kapasiti muatan bermula 10 hingga  15 orang pemancing pada satu sesi. Terdapat dua pakej yang ditawarkan kepada para pemancing. Pakej A kadar sewa yang dikenakan adalah sebanyak RM300 untuk satu rakit dan ianya adalah pakej privasi di mana tidak akan bercampur dengan pemancing lain dan hanya available pada hujung minggu hari Sabtu & Ahad.  Manakala pakej B hanya available pada hari biasa bermula Isnin hingga jumaat. Kadar sewa yang dikenakan adalah RM30/rakit. Pakej ini anda akan bercampur dengan pemancing lain dengan erti kata lain tiada privasi.  BILIK TIDUR / ISTIREHAT Rakit Ania dilengkapi dengan kemudaha

ZYRA ROXX : FOLLOWER DATANG BERTUBI-TUBI

Banner This is part of my contribution to my blogger friend ! Syarat utama : a) Buat entry bertajuk ' Zyraroxx : Follower datang bertubi-tubi ' b) Letak banner diatas pada entry korang c) Letak bilangan Follower korang masa sebelum join segmen nie d) Letak link entry korang bawah entry  INI e) Follow blog  Zyraroxx  dan buah hatinya  Shawn f) Like Page beliau di  SINI g) Jemput follow dan terjah semua blogger yang join di  SINI Jumlah follower My Littlewing sebelum join segmen nie : 269 Tarikh tutup : 30/9/2012 Tag : hasnulyakin.blogspot.com http://syarliz.blogspot.com dianateo-dt.blogspot.com www.meitzeu.com cutebun.blogspot.com P/S Let's support each other !