Thursday, 7 January 2021

BAHAN BACAAN TERBAIK UNTUK MENINGKATKAN BAHASA INGGERIS ANDA!


Buku di atas adalah salah satu bahan bacaan terbaik yang aku sangat syorkan kepada sesiapa yang mempunyai masalah memahami dan bertutur dalam bahasa Inggeris. Content dan isu-isu yang ditulis  sangat bermanfaat untuk menambahkan perbendaharaan kata, pengetahuan am dan boleh belajar memahami pengunaan tatabahasa yang betul dalam bahasa Inggeris.

Aku sendiri merupakan pembaca setia Reader's Digest ini semenjak dari sekolah menengah lagi. Banyak yang aku pelajari daripada buku ini. Contohnya tentang ilmu kesihatan, perkongsian pengalaman kehidupan seseorang, ikon individu yang boleh dijadikan inspirasi, tentang institusi kekeluargaan dan tentang isu alam persekitran.

Aku suka baca Reader's Digest nih sebab aku boleh belajar banyak vocabularies yang terdapat di dalam nya. Dan untuk pengetahuan semua, buku ini diterbitkan di dalam bahasa Inggeris. Jadi sesuai sangat kepada pembaca yang ingin mengukuhkan pemahaman dan memperkasakan tatabahasa korang terutama dalam bahasa Inggeris.

Reader's Digest adalah satu jenama yang paling dipercaya dan diikhtiraf di Malaysia sejak tahun 1922 sehingga kini. Korang boleh dapatkan naskah ini di kedai buku atau melanggan terus melalui laman sesawang mereka di www.rdasia.com/subscribe

Size yang compact dan handy senang dibawa ke mana-mana. Pengunaan text tidak terlalu berat dan complicated sesuai untuk bacaan di semua peringkat umur. Dan kepada educator yang mengajar bahasa Inggeris, naskah ini sesuai untuk dijadikan rujukan dan bahan bacaan untuk pelajar memperkukuhkan pengunaan bahasa Inggeris.

Aku harap dengan perkongsian yang serba ringkas ini boleh memberi manfaat kepada golongan sasaran. Jaga diri, sentiasa amalkan kebersihan dan patuhi SOP yang ditetapkan sepanjang wabak covid19.


No comments: