Monday, 18 January 2021

TILO MILO CAFE AMCORP MALL, PETALING JAYA

Front view Cafe Tilo Mile 

 Tilo Milo Cafe baru sahaja dibuka pada bulan April 2020, terletak di lower ground Amcorp Mall Petaling Jaya. Lokasi yang sangat strategik berdekatan dengan mesin atm Maybank dan CIMB. Kalau agak-agak duit tidak cukup boleh terus withdraw guys 😉.

Ruang lepak dan santai 

Pada aku, walau pun cafe ini nampak simple tetapi ianya unik sebab konsep dan idea yang digunakan oleh owner sangat kreatif dan berseni. Lihat saja pada susun atur interior yang digunakan sangat kemas dan teliti. Gambar dinding yang digantung penuh dengan quotes yang memberi inspirasi kepada sesiapa yang datang.

Kuih-muih tradisional

Nasi Lemak Rendang Ayam

 
Konsep fine dining sebegini sesuai untuk mereka yang tidak suka suasana yang bising dan tidak serabut. Cafe ini lebih kepada malay cuisine sebab menu yang ada di cafe ini seperti nasi lemak, nasi kerabu, nasi dagang dan kuih-muih tradisional. Namun menu lain ada juga disediakan. 

Kalau ada yang plan untuk datang ke cafe selepas baca review aku yang sangat ringkas nih, jangan lupa patuhi SOP yang telah ditetapkan. Dan sebaiknya pergi selepas tamat tempoh arahan PKP. No comments: